محافظ برق مرکزی
انواع محافظ برق JBH برای حفاظت الکتریکی کل ساختمان کاربرد دارد و به عنوان محافظ برق مرکزی قابل استفادهاند. این محافظها عبارتند از:

محافظ ولتاژ جریان تک فاز
محافظ ولتاژ جریان تک فاز یک نمایشگر و محافظ حرفهای است که تمام تجهیزات برقی را در برابر نوسانات ولتاژ، برق دار شدن نول و اضافه جریان محافظت میکند و برای مصارف خانگی، صنعتی و کشاورزی کاربرد بسیاری دارد.

محافظ ولتاژ جریان سه فاز
محافظ ولتاژ جریان سه فاز، محافظ برق قابل تنظیم و هوشمندی است که بصورت یکپارچه ۴ محصول محافظ ولتاژ، محافظ جریان، ترانس جریان (CT) و نمایشگر ولتاژ و جریان را در خود جای داده است.

محافظ ولتاژ تک فاز
محافظ ولتاژ تک فاز به کمک 9 پارامتر اصلی تجهیزات برقی شما را در برابر اختلالات شبکه برق و کاهش و افزایش ولتاژ حفظ میکند، عمر مکانیکی و الکتریکی این محصول بیش از 100.000 سیکل است و توان مصرفی کمتر از 2 وات دارد.
نوسانات برق، افزایش ناگهانی، غیرقابل پیشبینی و قدرتمند در ولتاژ میتواند به لوازم خانگی و تجهیزات الکترونیکی منزل شما آسیب برساند یا آنها را از بین ببرد. عواملی همچون رعد و برق، حوادث الکتریکی، بارهای سنگین موتور و حتی روشن یا خاموش شدن چراغها میتواند موجب ایجاد نوسانات ناگهانی در ولتاژ و جریان شود که تمام این موارد خطر آفرین و آسیب زا است. شما برای جلوگیری از بروز هرگونه مشکلی به یک محافظ برق مرکزی احتیاج دارید.
تفاوت اصلی و مهم محافظ برق مرکزی با محافظ ولتاژ جریان در نحوه عملکرد آن است.
با نصب یک محافظ برق مرکزی در جعبه فیوز میتوانید تمامی وسایل الکتریکی و الکترونیکی موجود در ساختمان را در برابر خطرات و آسیبهای احتمالی ایمن دارید، این درحالیست که با محافظ ولتاژ جریان تنها میتوانید از یک واحد و یا چند وسیله محافظت کنید. به طور کلی استفاده از محافظ برق مرکزی میتواند ایمنی جامع و کاملتری را ایجاد کند.
JBH به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان محصولات نوین در حوزه صنعت برق با تولید محصولاتی همچون ترموستات، محافظ ولتاژ جریان، چراغ سیگنال و صدها محصول دیگر امنیت و آرامشی بینظیر را به خانه و خانواده شما هدیه میکند؛ همچنین با در نظر گرفتن یکسال گارانتی تعویض اعتماد اکثر مشتریان خود را جلب کرده است.
مزایای استفاده از محافظ برق مرکزی JBH
محافظ برق مرکزی، محافظهای مینیاتوری هستند که به جهت حفاظت جامع و کامل برای تمام وسایل الکتریکی در منزل، فروشگاه، کارگاه، اداره و همچنین انواع الکتروموتور، پمپ، تجهیزات و ماشین آلات صنعتی و ماینرها مورد استفاده قرار میگیرد.
مزایا
- نصب تنها یک عدد برای کل واحد در جعبه فیوز
- حفاظت در برابر نوسان ولتاژ با قابلیت برنامه ریزی ولتاژ و زمان
- حفاظت اضافه بار با قابلیت تنظیم جریان، زمان و خطا در مدل CVP
- حفاظت در برابر دوفاز یا قطعی نول
- نمایشگر ولتاژ و جریان جهت مدیریت مصرف انرژی
- قابلیت کالیبراسیون ولتاژ و جریان
- مجهز به نشانگر خطا
- عمر الکتریکی و مکانیکی بیش از صد هزار سیکل
- مجهز به نشانگر وضعیت رله
- قابلیت تشخیص صحت توالی فازها و نشانگر در شرایط رخداد خطا در مدل سه فاز

عملکرد محافظ برق مرکزی ساختمان چگونه است؟
عملکرد محافظ برق مرکزی ساختمان وابسته به تجهیزاتی است که درون آن نصب شده است. این تجهیزات شامل سیم فاز، سیم نول، مدارهای آی سی، رله و برد است. وظیفه این تجهیزات این است که پارامترهایی همچون ولتاژ، جریان و شکل موج را اندازهگیری کنند و در صورت بروز هرگونه مغایرت به منظور محافظت از وسایل الکتریکی و جلوگیری از خطرات احتمالی جریان برق را قطع کرده و پس از بازگشت به حالت عادی مجدد برق رسانی را ادامه میدهد.
حال سوالی که در این لحظه با آن مواجه هستیم این است که محافظ برق مرکزی منزل یا ساختمان چگونه متوجه مغایرت در پارامترها میشود؟
شما به عنوان یک کاربر حداقل و حداکثر میزان ولتاژ و جریانی که موجب آسیب به تجهیزات میشود را مشخص میکنید و در صورتی که جریان از حد تعیین شده تخطی کند، جریان برق قطع و در صورتی که به حالت عادی باز گردد جریان وصل میشود. وجود چنین سیستمی از بروز هرگونه خسارات جبران ناپذیر جلوگیری میکند و این سیستم در
ساختمانهای مسکونی، برجهای تجاری و … بسیار پرکاربرد است.
نکاتی که حین خرید محافظ برق مرکزی ساختمان باید در نظر داشته باشید!
در هنگام خرید محافظ برق منزل یا ساختمان به نکات زیر توجه کنید.
نکته بسیار مهمی که باید قبل از خرید به آن دقت داشته باشید این است که مشخص کنید برق ساختمان شما تک فاز است یا سه فاز؛ سپس آمپراژ کنتور برق را بدست آورید و با توجه به آن محافظ برق مرکزی خریداری کنید؛ به عنوان مثال اگر کنتور شما 25 آمپر است محافظ باید 25 یا 35 باشد.
خوب است محصولی که خریداری میکنید مجهز به کلید محافظ جان باشد؛ البته این روزها یافتن چنین محافظی کمی سخت است، اگر موفق به خرید چنین محافظی نشدید هیچ نگران نباشید، تنها کافی است به طور جداگانه یک کلید محافظ جان خریداری کنید و آن را در جعبه فیوز نصب کنید.
محافظهای کنتاکتوری بخرید؛ زیرا عمر مفید آنها بیشتر است.
نکته آخری که باید حتما باید آن را مد نظر داشته باشید این است که اگر کنتور شما سه فاز است حتما محافظ برق مرکزی سه فاز تهیه کنید.

نحوه نصب محافظ برق مرکزی تک فاز
این نکته را در نظر داشته باشید که هرگونه اقدامی که با برق سروکار دارد بسیار خطرناک است و شاید به قیمت جان شما تمام شود؛ پس توصیه میشود حتما چنین اقداماتی را از متخصصین این حوزه بخواهید و اگر تخصص و دانشی در این حوزه ندارید لطفا از انجام هر گونه عملیاتی پرهیز کنید؛ زیرا قطعا خسارات جبران ناپذیری خواهد داشت. در ادامه صرفا به صورت خلاصه و تنها برای آشنایی کلی شما با روند نصب محافظ مرکزی تک فاز مطالبی گفته شده که بیشتر برای متخصصین کارایی دارد.
- برق ساختمان را قطع کنید.
- بهترین مکان برای نصب محافظ برق مرکزی را بیابید.
- سیمهای فاز، نول و ارت را شناسایی کنید و فاز را از نول و مینیاتوری جدا کنید.
- سیم فازی را که جدا کردید به ترمینال ورودی فاز محافظ برق مرکزی متصل کنید.
- اگر محصول شما سیم ارت داشت آن را به ترمینال ارت کنتور وصل کنید.
- در انتها تمام اتصالات را به وسیله پیچ و رئوپلاک محکم کنید.
- اگر محافظ برق مرکزی از نوع دو قطبی است، سیم نول را به ترمینال ورودی نول محافظ مرکزی متصل کنید.
قیمت محافظ برق مرکزی ساختمان
قیمت محافظ برق مرکزی ساختمان به عوامل مختلفی بستگی دارد. عواملی همچون کیفیت، کارایی، امکانات و غیره از مهمترین فاکتورهایی هستند که قیمت محافظ برق مرکزی ساختمان را مشخص میکنند.
JBH تولید کننده بهترین محافظ برق مرکزی ساختمان است که محصولاتی نوین را با بالاترین تکنولوژی و نوآوری تولید و عرضه میکند. این محصولات از بالاترین امنیت برخوردارند؛ به همین دلیل آسایشی بینظیر را برای شما و خانوادهتان رقم میزند.
برای اطلاع از لیست قیمت محافظ برق مرکزی ساختمان به سایت JBH مراجعه کنید.