یکی از کاربردیترین کلیدهای حفاظتی، کلید محافظ جان است که وظیفه اصلی آن حفاظت از اشخاص و تجهیزات در برابر خطرات احتمالی است. این کلید را با عنوانهایی همچون کلید تفاضلی، کلید جریان باقیمانده و کلید جریان دیفرانسیلی میشناسند.
وظیفه کلید محافظ جان اندازه گیری میزان جریان ورودی و خروجی در تجهیزات است تا بتواند از مشکلاتی همچون نشت برق و ایجاد شوکهای ناشی از تماس مستقیم اطلاع یابد.
فیوز محافظ جان میزان جریان ورودی و جریان خروجی را اندازه گیری میکند، در صورتی که این جریان در مسیر رفت و برگشت یکسان باشد نشان دهنده عملکرد صحیح سیستم است؛ اما اگر هر گونه مغایرتی وجود داشته باشد مدار قطع میشود؛ زیرا چنین شرایطی نشان دهنده نشت برق بین سیمهای فاز و نول است.
از آنجایی که نشت برق موجب آتش سوزی در ساختمان و یا برق گرفتگی میشود، کلید محافظ جان در کسری از ثانیه جریان را قطع میکند تا از وقوع اتفاقات ناگوار جلوگیری شود.
مزایای خرید کلید محافظ جان از JBH
تجهیزات برقی همان قدر که خطر آفرین هستند به همان اندازه میتوانند از وقوع اتفاقات ناگوار جلوگیری کنند و مفید واقع شوند؛ به همین دلیل توصیه میکنیم حتما منزل یا محیط کاری خود را به تجهیزات ایمن و باکیفیت مجهز کنید تا با خاطری آسوده از محیطی امن لذت ببرید.
jbh ایمنترین و متنوعترین تجهیزات مرتبط با صنعت برق همچون ترموستات، محافظ جان و محافظ برق را با 3 سال گارانتی بی قید و شرط تولید و عرضه کرده است.
از مهمترین مزایای محصولات jbh تلفیق چندین محصول کاربردی با یکدیگر است که موجب شده شما بتوانید به میزان قابل توجهی در هزینهها صرفه جویی کنید و مشکلات مربوط به کمبود فضا در تابلو برق را جبران کنید.
معرفی انواع محافظ جان
کلیدهای محافظ جان یا همان (RCD (Residual Current Device به دو دسته کلی یعنی RCCB و RCBO تقسیم میشود که در ادامه به صورت مفصل به بررسی این دو مدل میپردازیم.
- کلیدهای RCCB
کلید RCCB یا همان کلیدهای قطع جریان نشتی وظیفه دارند از تجهیزات و افراد در برابر نشتی برق محافظت کنند. این نوع کلی محافظ جان از حفاظت اضافه بار برخوردار نیستند.
- کلیدهای RCBO
کلیدهای RCBO از جمله کلیدهای محافظ جان هستند که علاوه بر جریان نشتی برق، میزان اضافه بار را نیز تشخیص میدهند و وظیفه اصلی آنها حفاظت از تجهیزات و افراد در برابر حفاظت بار است. این نوع کلید در بازار با نام کلید محافظ جان ترکیبی شناخته میشود.
در اروپا این نوع کلید را با همین عنوان میشناسند؛ اما در کانادا و آمریکا به GFCI معروف است.
علاوه بر مواردی که گفته شد کلید محافظ جان انواع دیگری نیز دارد که بر اساس نوع فاز و میزان آمپر دسته بندی میشود و پرکاربردترین آنها شامل محافظ جان تک فاز، محافظ جان سه فاز، محافظ جان سه فاز 63 آمپر و محافظ جان 25 آمپر است.
قیمت کلید محافظ جان
اگر قصد خرید کلید محافظ جان دارید، بهتر است پیش از خرید از نظر قیمتی این محصول را با سایر محصولات مقایسه کنید. قیمت کلید محافظ جان از جمله کلید محافظ جان سه فاز، تکفاز و… به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد که 4 مورد از مهمترین آنها شامل اصالت، کیفیت، مدل، برند است.
-
مدل
کلیدهای محافظ جان مدلهای مختلفی دارد که به سبب کارکرد و وظایف متفاوتشان از لحاظ قیمتی با یکدیگر متفاوتاند؛ به عنوان مثال کلید محافظ جان 4 پل که برای کارگاههای صنعتی استفاده میشود قیمت بیشتری نسبت به کلید محافظ دو پل دارد.
-
اصالت
با خرید محصولات اورجینال میتوانید از کیفیتی بالاتر، خدماتی بهتر و ایمنتر و از همه مهمتر گارانتی بهره ببرید. محصولات تقلبی جدا از اینکه کیفیت کافی ندارند میتوانند خطر آفرین هم باشند.
از آنجایی که تجهیزات برقی وظیفه مهمی در خانه دارند باید بهترین نوع آن را خریداری کنید تا خیالتان از همه جهات آسوده باشد.
-
کیفیت
یکی دیگر از مهمترین مواردی که بر قیمت محافظ جان تاثیرگذار است کیفیت محصول است. برندهای معتبر معمولا در تولید و طراحی تجهیزات برقی از بهترین متریالها استفاده میکنند؛ از این رو با نمونههای بیکیفیت بازار قیمت تفاوتتری دارند.
-
برند
برندهای مختلف به سبب سابقه کاری و یا شهرت بیشتری که دارند قیمتهای متفاوتی برای محصولات خود اعلام میکنند؛ اما JBH با در نظر گرفتن رضایت مشتری و حق انصاف بهترین مارک کلید محافظ جان را با قیمتی مناسب ارائه میدهد.
با اجزای تشکیل دهنده محافظ جان آشنا شوید
هر کلید محافظ از چندین جزء مهم تشکیل شده است که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم.
- ترمینالهای فرد: مربوط به ورودی کلید
- ترمینالهای زوج: مربوط به خروجی کلید
- IN: جریان مدار
- IXN: جریان حساسیت به نشت محافظ جان
- UN: ولتاژ مدار
- دکمه TEST: جهت بررسی عملکرد کلید
- ترمینال N: ترمینال مخصوص نول
- علامت 0 و 1: یک نشان دهنده وصل بودن کلید و 0 نشان دهنده قطع بودن کلید است.
- نشانگر: نشان دهنده وضعیت روشن و خاموش بودن محافظ جان است.
کاربردهای کلید محافظ جان چیست؟
محافظ جان کاربردهای متنوعی دارد و از آنجایی که وظیفه مهم و خطیری بر عهده دارد، پیشنهاد میشود حتما از آن در سیستم برقی منازل و محیطهای کاری خود استفاده کنید.
در ادامه چند نمونه از مهمترین کاربردهای محافظ جان را به اختصار توضیح خواهیم داد.
- تابلو برق ورودی
نصب کلید محافظ جان در تابلو برق میتواند از خطراتی همچون آتش سوزیهای ناشی از اضافه بار و اتصال کوتاه جلوگیری کند.
- سوئیچها و پریزها
با نصب کلید محافظ جان در سوئیچ و پریز میتوانید از خطراتی همچون برق گرفتگی جلوگیری کنید.
- مناطق مرطوب همچون حمام و سرویس بهداشتی
از آنجایی که در محیطهای مرطوب پوست خیس است و بدن در برابر جریان الکتریکی حساس است، با نصب یک کلید محافظ جان میتوانید از نشتی جریان برق جلوگیری کنید.
تست جریانی کلید محافظ جان چگونه است؟
برای تست جریانی کلید محافظ جان سه فاز، تکفاز و… اول از همه به یک لامپ با وات پایین احتیاج داریم. توان لامپ مذکور نباید از 8 وات واقعی کمتر باشد؛ زیرا اکثر کلیدهای محافظ جان حساسیت 30 میلی آمپری دارند؛ با این حال برای آن دسته از محافظ جانهایی که حساسیت 300 میلی آمپری دارند میتوانید از یک لامپ وات استفاده کنید.
در گام اول باید ولتاژ 220 ولت برق شهری را مشابه تست قبلی به ترمینالهای IN و N ورودی وصل کنید.
دو سر سیم لامپ را به ترمینالهای OUT و N خروجی در پایین متصل کنید.
شستی کلید محافظ جان را بالا ببرید و وضعیت ON را در این کلید فعال کنید؛ با این کار لامپ روشن میشود.
در این مرحله باید سیم متصل به ترمینال N در خروجی را جدا کرده و برای یک لحظه به ترمینال N در ورودی تماس دهید؛ به این منظور کافیست تنها سر سیم را به پیچ ترمینال N ورودی بزنید.
به محض تماس سیم به ترمینال N ورودی، لامپ باید برای لحظهای روشن شده و در ادامه هم کلید محافظ جان بلافاصله مدار را قطع کند؛ یعنی شستی را از وضعیت ON به OFF برگرداند.
اگر به هر دلیلی فرآیند بالا به طور کامل انجام نپذیرد و محافظ جان مدار را قطع نکند و لامپ روشن بماند، به این معنی است که کلید محافظ جان شما خراب بوده و فاقد حساسیت لازم در عملکرد است.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.